Snow covers the ground outside

2011-02-19 22:57:49

Snön föll vackert i fredags och jag har inget att skriva om.

Stackars mig alltså

2011-02-15 15:47:44


I söndags bakade jag semlor hos mina kusiner. Inte för att jag gillar semlor över huvud taget, men kul var det!

Här sitter jag med huvudvärk, träningvärk och en stooor hög med plugg. Himla nice.
Träningsvärken är ett stort mysterium. Eftersom jag har varit sjuk under den senaste veckan har jag tränat ovanligt lite men ändå drar det i låren när jag går i trappor så jag tror jag dör. INTE kul säger jag bara.

Nä, nu ska jag hitta information om Europas länder. Yaaay...


Texture II

2011-02-12 22:59:56


En till, lite slarvigare bild. Jag har kul.


Texture

2011-02-12 18:49:16

Jag älskar att hitta nya saker som jag suger på. Att vara amatör är roligt. Att lära sig är roligare.
Texturer är mitt nya tidsfördriv.

Annars då? Mina föräldrar drog iväg mig till Liljevalchs vårsalong. Det fanns konst där som jag bara ville roffa ner från väggen och ta med mig hem, men tyvärr kostade de flesta tavlor runt 20 000. Buhu.
Några av mina favortier var Inne blir ute av Nils Wåhlin, Interiör av Fredrik Forslind och Knoxville parking lot av Simon Grind. Sen fanns det roliga saker som en tågdörr med skylten Låt barnen gå av först av Per olsson och en kamera på ett stativ gjort i ståltråd av Thomas Raschke.
Måste jag säga att jag kände mig lite out of place bland alla äldre herrar med händerna knäppta bakom ryggen och damer med färgglada kläder och silvergrått kort hår?

Nu ska jag fortsätta med mina texturer :D

Förresten, tryck på de olika konstverksnamnen för att se hur tavlorna ser ut.


Myysiigt trauma

2011-02-11 23:37:09


Bild från december förra året.

Denna kväll var en mycket sorglig kväll.
För första gången på ett år var vi utan vårt älskade program Legend of the Seeker, jag och Filippa. Vad ska vi ta oss till?! Jag har i och för sig böckerna att läsa och då det finns ungefär 20 böcker har jag och göra ett tag...
Men ändå, jag hoppas i förstår detta trauma jag har hamnat i.

Annars har dagen varit mysig med chokladbollsbakande och filmtittande.
Och när vi nu slänger ut överflödig information, jag missbrukar ordet mysig. MYYSIIG.


Man måste bara älska snöstormar

2011-02-10 18:42:14Precis hemkommen från omtagning av passfoto. Och dyngsur.

Ni kan ju tänka er hur passkontrolanterna kommer reagera när de ser mitt pass nu.


Sysselsättning

2011-02-09 16:22:16
Canon EOS 550D + Canon EFS 18-200mm

Fotade vatten igen. Något måste man ju göra när man är hemma hela dagarna.

Jag börjar bli otroligt rastlös nu.
På tre dagar har jag inte klivit utanför dörren. All överflöd av tid har spenderats genom filmtittande, vilket i och för sig är något jag inte säger nej till men allt blir tröttsamt i överflöd. Förhoppningsvis kan jag gå till skola imorgon och försöka ta igen allt jag har missat. Hemska tanke.


Leather bag

2011-02-08 21:28:33
Kära väska <3

Det där med fotobloggar

2011-02-08 10:06:34

Varför inte skriva en lång text när man inte har något bättre för sig?

En av mina fotointresserade släktingar sa en gång att man lär sig bästa av att titta på andras bilder. Det är så man får den bästa inspirationen. Han dumpade massa fotoböcker i mitt knä men jag svarade att det inte behövdes. Jag har ett annat sätt att få information och idéer på.
Fotobloggarna.

Det finns extremt många som kallar sina blogggar för fotobloggar nuförtiden.
Många är riktiga proffs som blir anlitade och/eller jobbar med foto på något sätt eller har egna företag. De som driver dessa bloggar är ofta 20+ (det finns ju undantag som till exempel Michaela D och Linafoto).
Sen finns det de som inte är professionella på något sätt men fortfarande levererar fantastiska bilder och har en passion och kunskap för vad de gör.
Till sist har vi de som precis fick en systemkamera i födelsedagspresent och lägger ut bilder som de har tagit på sina kompisar.

Jag tycker inte att jag är rätt person att säga vilka som får kalla sig fotobloggar och vilka som inte får det. Men jag vet vad jag tycker.

Nio fotobloggar ligger bland mina favoriter (och då finns det säkert tjugo till som jag tittar in på titt som tätt). NIO STYCKEN. Allt från Elin Kero till Annette Pehrsson, Denise Bovee till Isabella Johansson. Alla dessa, förutom möjligen Tinkerbella, tillhör "den första gruppen". Jag tycker de bloggarna ger mest eftersom de är helt intriktade på fotograferingen. Jag följer några bloggar från "den andra gruppen" också, men då de som skriver mycket om foto och som jag anser är duktiga.

Så till de ökända: "Den tredje gruppen" *dramatiskt ooh*. Till största delen småbarn som kallar sig fotobloggar för att de äger en systemkamera. Men jag ska inte säga något. Vem är jag att bestämma att de inte får göra det? Bara för att jag inte tycker att de har rätt att sätta sig i samma kategori som Emelie Ohlsson eller Robert Henriksson betyder det inte att det finns någon regel för hur man får och inte får göra. Fotobloggsvärlden är stor och jag tror inte min röst blir mer än en viskning där.

Det är min åsikt. Jag skriver inte på min blogg att det är en fotoblogg. Jag har en fotokategori men that's it. Resten får ni avgöra själva.

P.S Alla namn på bloggare har en länk till respektive blogg.


Snörvel

2011-02-07 19:53:14


Jag vill inte ens tänka på hur mycket papper jag måste ha gjort av med idag.
Nässprayen har används så många gånger som det är tillåtet och Eight Hour Cream har prytt området mellan min näsa och mun. Det i kombination med att jag inte kan andas med näsan utan måste gå runt med halvöppen mun hela tiden resulterar i att jag ser ut som om jag har en IQ på ungefär 10.

Men, nog med klagandet nu. Istället tycker jag att ni ska trycka här och lyssna på First Aid Kit på Spotify. Indiepop är så härligt. 


The Kids From Yesterday

2011-02-07 14:24:04


Gårdagen spenderades som sagt med Palle i stan. Vi åkte till Globen bara för at se om vi hittar till Hovet, letade band t-shirts och rotade igenom punk/emo/scremo skivorna på Bengans. Jag hittade en väska, helt otroligt (väskor är inte riktigt min grej). Den är från Top Shop och jag är totalt förälskad i den.

Anledningen till varför vi besökte Hovet är att vi skulle förbereda oss för när My Chemical Romance spelar i Sverige. Lite pinsamt om vi inte hittar dit på konsertdagen liksom.

Palle tyckte det var väldigt pinsamt när jag tog bilden på folvimlet på Drottninggatan. Jag fattar inte varför, vad är det för pinsamt med en kompis som står på en bänk mitt på Stockholms största gata för att ta lite bilder?


Movement

2011-02-07 11:05:03


Idag stannade jag hemma från skolan.
Näsan rinner okontrollerat och varje hosting river i halsen. Himla najs.

Gårdagen var i alla fall väldigt trevlig, håller på och redigerar bilder som ni ska få se sen.

Nu ska jag hämta en toarulle och titta på några avsnitt av Criminal Minds :D 


Dream a little dream for me

2011-02-06 11:19:33


Osminkad och sjuk. Kan man bli mcyket fräschare?

Jag har varit död de senaste dagarna. Pluggat till NO prov och hostat upp mina lungor, så härligt. Det enda jag har orkat göra i helgen är att ligga i min säng, spela spel på min mobil och titta på TV-serier. Och mobbat melodifestivalen såklart.

Men nu hörrni, nu ska jag sminka mig och gå till Palle om någon timme. Johanna behöver göra något.

Skjortan jag har på mig är förresten mitt nya favortplagg. Den är från Monki och sjukt stor även fast den är i XS/S. Helt awesome är den i alla fall ♥


Notis:

2011-02-02 22:03:53

Ville bara säga en sak innan jag går och lägger mig:
Jag ramlade igen.


Falling down, down, down, down, down...

2011-02-02 18:08:25

Jag har ramlat tre gånger idag. Först när jag åkte skridskor så det går att förlåta - man ramlar ibland på isen liksom. Andra gångenvar när vi skulle gå tillbaks till skolan. På blöt is. Inte så mysigt. Sen IGEN när jag gick hem från gitarren. På SNÖ.
Måste jag säga att min balans är sådär halvbra?

Nu ska jag ut igen, med risk för mitt liv. Herregud.


RSS 2.0