Det där med fotobloggar

2011-02-08 10:06:34

Varför inte skriva en lång text när man inte har något bättre för sig?

En av mina fotointresserade släktingar sa en gång att man lär sig bästa av att titta på andras bilder. Det är så man får den bästa inspirationen. Han dumpade massa fotoböcker i mitt knä men jag svarade att det inte behövdes. Jag har ett annat sätt att få information och idéer på.
Fotobloggarna.

Det finns extremt många som kallar sina blogggar för fotobloggar nuförtiden.
Många är riktiga proffs som blir anlitade och/eller jobbar med foto på något sätt eller har egna företag. De som driver dessa bloggar är ofta 20+ (det finns ju undantag som till exempel Michaela D och Linafoto).
Sen finns det de som inte är professionella på något sätt men fortfarande levererar fantastiska bilder och har en passion och kunskap för vad de gör.
Till sist har vi de som precis fick en systemkamera i födelsedagspresent och lägger ut bilder som de har tagit på sina kompisar.

Jag tycker inte att jag är rätt person att säga vilka som får kalla sig fotobloggar och vilka som inte får det. Men jag vet vad jag tycker.

Nio fotobloggar ligger bland mina favoriter (och då finns det säkert tjugo till som jag tittar in på titt som tätt). NIO STYCKEN. Allt från Elin Kero till Annette Pehrsson, Denise Bovee till Isabella Johansson. Alla dessa, förutom möjligen Tinkerbella, tillhör "den första gruppen". Jag tycker de bloggarna ger mest eftersom de är helt intriktade på fotograferingen. Jag följer några bloggar från "den andra gruppen" också, men då de som skriver mycket om foto och som jag anser är duktiga.

Så till de ökända: "Den tredje gruppen" *dramatiskt ooh*. Till största delen småbarn som kallar sig fotobloggar för att de äger en systemkamera. Men jag ska inte säga något. Vem är jag att bestämma att de inte får göra det? Bara för att jag inte tycker att de har rätt att sätta sig i samma kategori som Emelie Ohlsson eller Robert Henriksson betyder det inte att det finns någon regel för hur man får och inte får göra. Fotobloggsvärlden är stor och jag tror inte min röst blir mer än en viskning där.

Det är min åsikt. Jag skriver inte på min blogg att det är en fotoblogg. Jag har en fotokategori men that's it. Resten får ni avgöra själva.

P.S Alla namn på bloggare har en länk till respektive blogg.


Kommentarer
Postat av: Paulina

Mjoo, jag håller med dig där. Jag tycker att du tar grymma bilder Joe. Jag har en kamera och lägger ut bilder och så men jag vill inte kalla min blogg för typ .. fotoblogg. Jag bara liksom har det som "hobby". :D

2011-02-08 @ 15:38:49
URL: http://pinkscreen.blogg.se/
Postat av: ♫♪ Sandra T

ha en fin kväll (:

2011-02-08 @ 19:18:47
URL: http://sandramusic.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0